Er zijn maar weinig jaren in het verleden geweest waarin de tuin zo’n belangrijke rol gespeeld heeft als tegenwoordig. We naderen de zomer van 2021 en daarin gaan we zien dat de tuin voor mensen erg belangrijk gaat worden, omdat het een plek is waar je gewoon heerlijk buiten kunt zijn zonder allerlei vervelende restricties of verplichtingen, zoals het reserveren van een plek op het terras, et cetera. Dan is het natuurlijk wel erg leuk om de leukste meubels en tuinelementen in je zomertuin te hebben. Voor dit laatste gaan we je allerlei interessante tips geven. Lees daarvoor deze blog.

Maak een tuinplan

Voordat je begint aan een project is het erg slim om een plan te maken van hoe je de tuin zou willen hebben. Daarbij wordt het ook een stuk makkelijker om op deze manier een budget samen te stellen dat beschikbaar is voor het realiseren van je zomertuin voor 2021.

Zo kun je gemakkelijk de bij- en hoofdzaken scheiden.

Bestrating kiezen 

Het is mogelijk om te kiezen uit verschillende soorten bestrating om de sfeer van je tuin vanaf de grond of aan op te bouwen. Om te zorgen dat bestrating goed blijft liggen is het erg belangrijk om opsluitbanden te gebruiken. Deze banden zorgen ervoor dat de bestrating goed stevig blijft liggen en niet aan de wandel gaat zodat er uiteindelijk spleten in ontstaan. 

Welke elementen wil ik in mijn tuin?

Veel mensen vinden het erg leuk om bijvoorbeeld een permanente barbecue van steen in hun tuin te hebben, of te werken met een overkapping boven een terras waardoor ze in de zomer altijd buiten kunnen zitten zelfs als het een beetje miezert of behoorlijk regent in Nederland. We leven immers in een kikkerland waar het weer behoorlijk heen en weer kan gaan. 

Om de tuin netjes te houden, is het ook mogelijk om te kiezen voor een tuinhuis waar je allerlei spullen in kan opbergen zodat het bijvoorbeeld in je schuur of berging niet zo’n zooitje wordt.

Pin It on Pinterest