Of je nu op zoek bent naar dekbedden voor een 1-persoons,  2-persoons bed of een kinderbed, de kwaliteit en keuzes blijven enorm. Zo zijn er veel varianten van dekbedden om ervoor te zorgen dat je altijd je persoonlijke keuze blijft houden. Niet iedereen vindt hetzelfde materiaal namelijk even lekker om in te slapen. De ene houdt van een luchtig dekbed en de ander houdt van een zacht aanvoelende dekbedovertrek. Ben jij op zoek naar een dekbedovertrek en weet je niet zo goed waar jouw smaak ligt? Lees dan vooral deze blog, hierin zullen we de voordelen meenemen en de meest geschikte en gebruikte materialen doornemen. Uiteraard vertellen we je ook graag waar je de dekbedovertrekken het beste kunt kopen.

De functionaliteit van een dekbedovertrek

Dekbedovertrekken zijn natuurlijk niet voor niets bedacht. Een deken zelf is namelijk niet altijd mogelijk om te wassen, zeker de wat zwaardere en wolle varianten niet. Om toch te zorgen voor goede hygiëne is daar de dekbedovertrek in het leven geroepen. Dit materiaal is wasbaar en zorgt er dus voor dat de deken zelf goed schoon blijft en je altijd een schoon bed kan klaarmaken als je een nacht wat meer gezweet hebt. Het is dus verstandig om eventueel meerdere dekbedden aan te schaffen om af te wisselen. Het voordeel van afwisselen is dat je kunt spelen met de kleuren en patronen. Je slaapkamer wordt vanzelf mooier als je een beetje variatie in kan brengen. Kijk dus voor leuke verschillende dekbedovertrekken om de kamer een beetje speels te houden. Verder is een dekbedovertrek natuurlijk ook bedoeld voor de bescherming van je deken. Een nieuwe deken aanschaffen is namelijk erg prijzig en het kan zomaar gebeuren dat je diezelfde dekbed nooit nieuw meer terugvindt. En als je eenmaal tevreden bent met je deken, wil je natuurlijk nooit anders meer!

Materialen en seizoenen

Dekbedovertrekken heb je in verschillende stoffen, om zo aan iedereen zijn wensen te kunnen voldoen. Zo heb je dekbedovertrekken in Percaline katoen, katoensatijn of flanel. Om te bepalen welk materiaal het beste bij jou persoonlijk past is het belangrijk om na te gaan wat een dekbed je biedt. Perkaline katoen is bijvoorbeeld een koel aanvoelende stof die goed vocht op kan nemen en goed ademt. Dit maakt het dekbedovertrek geschikt voor de wat warmere dagen. Katoensatijn is in principe hetzelfde idee, alleen doordat er satijn aan toegevoegd is, voelt het dekbedovertrek wat soepeler en gladder aan. Dit kan voor vele prettiger ervaren worden. Tot slot heb je dan nog Flanel, deze stof is ideaal voor de winter, doordat het goed warmte vasthoudt en de kou juist weer buiten houdt.

Dekbedden van Cinderella

Waarom dekbedden van Cinderella? Als je van goede kwaliteit dekbedden houdt met een lange levensduur, dan zijn de dekbedden van Cinderella precies wat je zoekt. Ga naar www.cinderella.nl en doe je voordeel ermee.

Pin It on Pinterest