Het uitkiezen van een vloer voor je woning is een leuk project. Er zijn veel keuzes en stijlen en je kunt bijna elke interieurdroom realiseren. Sommige vloeren zijn kwetsbaarder dan andere. Het is dan begrijpelijk als je zorgen hebt op de levensduur van een mooie vloer. Vloercoating van Epoxywinkel kan uitkomst bieden. We behandelen in deze blog de voor- en nadelen. Op basis hiervan kan je concluderen of je ook van vloercoating gebruik wilt maken.

Je vloer beschermen

Om vloeren te beschermen maakt men gebruik van vloercoating. Dit is een toplaag dat boven op de vloer wordt aangebracht. Deze bestaat uit epoxy of polyurethaan en biedt extra bescherming. Zo kan je extra lang genieten van je vloer, zonder dat deze in kwaliteit achteruitgaat.

Een schonere vloer

Een belangrijk voordeel van het gebruik maken van vloercoating is het hygiënische aspect. Dankzij de naadloze toplaag kan er geen vocht vestigen tussen de vloerplaten. Dit tast de oppervlakte hierdoor ook niet aan. Denk maar aan het ontstaan van vlekken of verkleuringen in de vloer. De coating voorkomt dit gelukkig. Wanneer je de vloercoating naadloos laat overlopen tot en met de muur, dan is de gehele vloer goed schoon te houden.

Stof sneller verwijderen

Beschik je al over een vloer en heb je last van veel stofvorming? Hier hoef je niet te veel maatregelen voor te treffen. In dit geval kan je gebruik maken van stofafstotend middelen. Rondhangend stof kan zich dan niet vastnestelen aan de vloer. Dankzij de vloercoating is de vloer egaal en kan je zo al het stof eenvoudig met een dweil op vegen.

Vloer extra of minder glans geven

Met vloercoating kan je ook uiterlijk van de topvloer beïnvloeden. Zo kan je kiezen voor een volledige transparante vloercoating als je weinig tot niets wilt veranderen. Daarnaast kan je accenten leggen door de vloer bijvoorbeeld meer glans te geven. Je kunt gebruik maken van mat tot hoogglans gradaties.

Pin It on Pinterest