Het is bepaald niet moeilijk om je (thuis)kantoor als een expert in te richten, maar dan is het wel handig als je een aantal interessante tips krijgt waarmee je dit zou kunnen realiseren in de nabije toekomst. Lees daarom in deze blog snel verder, omdat er een heleboel leuke dingen in staan die zou kunnen doen met je kantoor.

Zorg voor efficiëntie in je (thuis)kantoor 

De meeste mensen hebben niet superveel ruimte thuis om een kantoor in te richten. In sommige gevallen is er wel de mogelijkheid om een kamer in te richten als thuiskantoor. Maar ook dan is het erg belangrijk om te zorgen dat je de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk inricht. Kies daarom voor meubels die je echt nodig hebt. Denk aan een bureau, een archief- of boekenkast en eventueel een tafel waar nog wat benodigdheden op gezet kunnen worden. Probeer de kamer zo minimalistisch mogelijk in te richten.

Zorg voor ergonomische meubels 

Efficiëntie is erg belangrijk in een thuiskantoor, maar dit moet natuurlijk ook ergonomisch verantwoord zijn. We raden je dus ook aan om een bureau te nemen dat goed bij je past zodat je niet de hele dag in de verkeerde houding zit. Een elektrisch bureau is een geweldige toevoeging aan je kantoor, aan dit bureau kun je zowel zetten als staan omdat je het kunt vertellen. Er zijn ook handmatig te verstellen bureaus verkrijgbaar. Deze zijn doorgaans wat lager geprijsd. 

Groen in je kantoor

Het is erg belangrijk om voldoende daglicht in je kantoor te hebben, om zo lekker te kunnen werken en je goed te voelen. Daarbij is ook de nodige voorraad groen in de vorm van planten een bijzonder handige toevoeging aan je (thuis)kantoor. De planten zuiveren de lucht in het kantoor en dat zorgt ervoor dat jij je helemaal goed voelt. Veel gezonder dan in een kamer te werken waar er totaal geen frisse lucht naar binnen kan komen of waar geen lucht gefilterd wordt. Het is ook goed om de roosters van de ramen open te zetten en af en toe de ramen open om te luchten. Het hangt natuurlijk wel een beetje vanaf waar je zit, want wanneer je aan een autoweg woont, dan is het misschien beter om een luchtfiltersysteem te nemen en wellicht niet het raam open te zetten.

Pin It on Pinterest