Natuurlijk hoef je niet altijd te beschikken over een complete werkplek om lekker aan de slag te gaan met je volgende meubelstuk. Maar als je dan voldoende ruimte hebt, dan raden wij het zeker aan! Het grote voordeel is dat je ongestoord aan de slag kunt gaan en aan het einde van de dag alles kunt laten liggen. Wanneer je weer verder gaat met jouw project, ligt alles precies nog op zijn plaats en kan je gemakkelijk weer verdergaan. Maar hoe maak je jouw ideale werkplek? 

1. Vind een geschikte ruimte

Waarschijnlijk heb je al besloten waar jouw werkplek komt. Misschien heb je een ruim tuinhuis of een zolder die nergens voor wordt gebruikt. Het voordeel van een tuinhuis of schuur is dat je je al half buiten bevindt. Ga je flink schuren dan hoef je je niet druk te maken om al het rondzwervende zaagsel. Maar een werkplek in huis is ook zeker niet onmogelijk. Houdt er hier alleen rekening bij dat de ruimte goed afgedicht is van de rest van de woning. Heb je een open zolder? Dan is het verstandig om eerst een deur naar de zolder te plaatsen of een scheidingswandje met een deur te bouwen op zolder. 

2. Zorg voor de juiste stoffering

De juiste keuze voor de wanden en vloer helpen jou straks om de ruimte makkelijk schoon te houden. Voor de vloer raden we een naadloze vloer aan, zoals een gietvloer. Het voordeel van deze vloer is dat er geen vuil tussen naden en voegen kan blijven hangen. Daarnaast is de vloer zeer bestendig en kan hij tegen een stootje. Voor de wanden binnenshuis raden we behang met reliëf af, aangezien zaagsel hier makkelijk aan kan blijven hangen. Het fijnst zijn glad gestucte muren. 

3. Bouw een eigen werkbank

Een werkplek is geen werkplek zonder werkbank! Je kunt er eentje aanschaffen of je maakt er zelf één. Het voordeel hiervan is dat dit je behoorlijk scheelt in budget en dat je de maten volledig in eigen hand hebt. Dit is met name handig wanneer jouw werkplek niet zo groot is of een bijzondere inrichting heeft. Idealiter heb je een werkbank te midden van de ruimte, zodat je om je werk heen kunt werken. Past dit niet, dan is een werkbank tegen de muur ook een prima optie. 4. Hang je gereedschap aan de muur
Werk je vanuit jouw tuinhuis dan kan je gemakkelijk spijkers in de wand slaan. Let er wel op dat je tuinhuis volledig waterdicht is, ter bescherming van je waardevolle gereedschap! Er zijn veel verschillende manieren om een gereedschapswand te maken: van metalen rasters tot geperforeerde MDF-platen. Zorg dat elk stuk gereedschap zijn eigen plekje krijgt aan de wand, pak er een zwarte stift bij en omcirkel elk stuk gereedschap. Zo zie je in een oogopslag of jouw gereedschap nog compleet is en waar jouw gereedschap thuishoort.

Pin It on Pinterest