In deze blog gaan we je vertellen hoe jij je woning een moderne look kunt geven. Het is superleuk om je woning om de zoveel tijd een update te geven, zodat deze weer een tijdje mee kan en je weer helemaal blij bent. Vandaag gaan we ons beperken tot drie interessante stijlen waarmee je superleuk de resultaten kunt behalen in je huis. We gaan het hebben over de Scandinavische, de industriële en de eclectische stijl. Lees snel verder en doe je voordeel met de designtips.

De Scandinavische stijl 

De naam van de stijl verraadt al waar deze vandaan komt: ze is afkomstig uit de Scandinavische landen. We zien binnen deze interrieurstijl het gebruik van lichte tinten en natuurlijke materialen. Deze twee zijn geïnspireerd op de omgeving waarin de stijl ontstond. Het is er vroeg donker en daarom willen de mensen daar graag dat de interieurs lekker licht zijn. Daarbij zijn de natuurlijke materialen precies die materialen die in de omgeving gevonden worden. Zo is een Scandinavisch interieur heerlijk licht en geeft je woning een natuurlijke uitstraling.

De industriële stijl 

Sinds de jaren 90 zien we de populariteit van de industriële stijl groeien. Nu is deze stijl wel op haar hoogtepunt. Het is een interieurstijl die inspiratie haalt uit het design afkomstig uit de fabriek, bouwplaats en de scheepsvaart. Je moet niet raar op staan te kijken als je bijvoorbeeld een fabrieks stoel, steigerhout of een scheepslamp in een interieur vindt dat de naam ´industrieel´ draagt. 

De eclectische stijl 

Tot slot willen we het nog even hebben over de eclectische stijl. Dit is echt een postmoderne stijl. Dat houdt in dat er niet echt uitgegaan wordt van een afgekaderde stijl bij het ontwerpen van een interieur. Binnen de eclectische stijl is het mogelijk om allerlei soorten objecten samen te voegen. Het wordt eigenlijk een beetje een collage van verschillende dingen die wel heel mooi bij elkaar staan, maar die qua stijl en periode niet veel met elkaar van doen hebben. Wanneer je de eclectische stijl op een succesvolle manier wilt toepassen, dan is het belangrijk dat je oog houdt voor zaken als: matchende kleuren, vormen die samenwerken en bij elkaar passende texturen. De vraag die je jezelf kunt stellen is: hoe maak ik combinaties van objecten op basis van vorm?

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van een mooie vloer? Bij https://www.vloerenmantegels.nl/ vind je een geweldig assortiment aan tegels voor een moderne look. 

Pin It on Pinterest