In Nederland wonen veel mensen in nieuwbouwwoningen of in redelijk moderne woningen uit de 20e eeuw. Er zijn ook een aantal mensen die wonen in historische panden die bijvoorbeeld als beschermd erfgoed aangemerkt zijn. Deze woningen zijn veel ouder dan de zojuist genoemde woningen die bijvoorbeeld in de jaren 60 of jaren 80 gemaakt zijn. Je ziet dan ook direct dat de staat van de woning op sommige punten totaal niet meer overeenkomt met de moderne criteria als het gaat over isolatie van de woning. Door een gedegen muurisolatie zul je gemakkelijk kou en vocht buiten de deur kunnen houden. Dit is om een aantal redenen erg belangrijk. Deze redenen gaan we met je doornemen in de blog, dus lees snel verder. Wil je graag een goede muurisolatie? Neem er contact over op met koston.nl, ze zijn de experts op het gebied van het isoleren van muren. 

Waarom muurisolatie zo belangrijk is?

Wanneer je in een oude woning woont waar de muurisolatie niet goed is en je hebt bijvoorbeeld allerlei ambachtelijke meubels in je woning staan, iets dat we natuurlijke goed kunnen begrijpen omdat deze ambachtelijke meubels heel goed passen bij de ouderwetse sfeer van de woning, waar vaak bijvoorbeeld ook middeleeuwse houten balken nog te zien zijn bij het plafond, et cetera, dan kan het heel goed zo zijn dat de meubels uiteindelijk aangetast gaan worden door bijvoorbeeld organisme als huiszwam. Dit komt omdat in een vochtige koude woning allerlei ongewenste organismen kunnen groeien. Muurisolatie is heel belangrijk om een vochtig klimaat te voorkomen en ook de temperatuur in een woning veel beter te kunnen regelen.

Hoe kan de muurisolatie verbeterd worden?

Je zou natuurlijk zelf aan de slag kunnen gaan met muurisolatie, maar in vele gevallen, en zeker in het geval van een erfgoedhuis, is het goed om een professioneel bedrijf de muurisolatie te laten aanbrengen zodat je zeker weet dat de resultaten goed zijn en dat de isolatie de juiste kwaliteit heeft. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om isolatieparels in de muur te brengen en deze te laten reageren met water zodat er een chemische reactie op gang komt die uiteindelijk de muurisolatie vormt die vocht en koud tegenhoudt en warmte en koelte binnen, dit laatst is natuurlijk afhankelijk van het seizoen. Dus in de winter lekker warm en in de zomer heerlijk koel.

Pin It on Pinterest