Het is tof om een nieuwe Amerikaanse koelkast aan te schaffen. Zo’n nieuw apparaat komt vaak met nieuwe mogelijkheden. We vertellen je er meer over in deze blog. 

Kiezen uit de verschillende amerikaanse koelkasten is gemakkelijker wanneer jij je laat informeren door dehanzewitgoed.nl. 

Wat is een Amerikaanse koelkast? 

Het is geen geheim dat Amerikanen van hun eten houden. Als ze boodschappen doen, kopen ze dan ook niet zomaar wat voor een kleine boodschappentas, maar genoeg om een 4×4 te vullen. Aangezien veel Amerikaanse producten in grote hoeveelheden worden verkocht – ijs is bijvoorbeeld per gallon verkrijgbaar – hebben ze een plek nodig om dit alles op te bergen en een kastachtige alles-in-één koelkast/vriezer met twee ingangen is het enige type koelkast dat groot genoeg is om dit alles te herbergen.

Hoe ziet koelkast uit Amerika eruit? 

De meeste Amerikaanse modellen hebben lange kastachtige deuren met de koelkast meestal aan de rechterkant en de vriezer aan de linkerkant; in de VS worden ze meestal omschreven als “side by side”. Sommige modellen zijn echter uitgerust met twee deuren boven en een of twee uittrekbare vriesladen onder. Deze staan bekend als French-style of, om het nog verwarrender te maken, American-style French door.

Opvallend is het dat Amerikaanse koelvrieskasten extreem breed zijn – gemiddeld ongeveer 85 cm tegenover de gebruikelijke 60 cm die de meesten van ons kennen – en meestal ook erg duur (gemiddeld meer dan duizend euro). 

Niettemin is de Amerikaanse koelkast de monarch van de huishoudelijke witgoedapparatuur als het gaat om praktische bruikbaarheid, opslagruimte en keukenkudo’s, en een van de beste manieren om je gasten te vertellen dat je echt rijk bent en dat je keuken veel groter is dan die van hen 😉

Amerikaanse koelkasten maken gebruik van dezelfde compressortechnologie als modellen van normale afmetingen, maar in de meeste gevallen zijn ze ook uitgerust met andere slimme snufjes, zoals volledige luchtcirculatie om vorstvorming te voorkomen en mooie 0˚ fruit- en groentelades voor optimale langdurige versheid. Daarbij kun je er vaak mee op internet. Zo maken ze deel uit van the internet of things. Er handig, want dan kun je gewoon met je telefoon vanuit de winkel in je koelkast kijken, om zeker te weten of je nu wel of geen yoghurt nodig had. 

Pin It on Pinterest