Tuinmeubilair is te vinden in allerlei soorten en maten. Er is ook niet heel erg veel innovatie in deze productcategorie te vinden omdat de bekende meubels: stoelen, tafels en banken, al eeuwenlang vrij onveranderd zijn. Toch zijn er bepaalde probleempjes die ontstaan wanneer je bepaalde meubels verplaatst naar een tuin. Dit zijn vaak problemen en onhandigheidjes die je niet snel binnenshuis tegenkomt. Lees hier over welke beruchte problemen het gaat wanneer het gaat over tuinmeubilair en wat je er zoal aan kunt doen!

1. Stoelpoten tussen de tegels

Het is heel erg vervelend wanneer je lekker met zijn allen aan tafel zit buiten en je wil je stoel aanschuiven. Je merkt al snel dat het niet zo soepeltjes gaat en je kijkt dus even naar de stoelpoten. Natuurlijk, het is weer zover, er is een stoelpoot blijven haken tussen de voegen van de tegels. Het is iedereen overkomen en tot op de dag van vandaag zijn mensen nog steeds aan het rammelen met hun stoelen om hem een beetje beter te kunnen positioneren.

De oplossing hiervoor is minder voegen! Door grotere tuintegels te nemen, zoals 60×60 tuintegels, dan heb je minder voegen en dus minder natuurlijke vijanden van de tuinstoelpoot!

2. Spinnenwebben

Alles wat buiten staat wordt sneller vies dan binnen. Je kunt je stoelen en tafels voor buiten misschien wel in de schuur kwijt, of je kunt er een zeil overheen hangen. Toch blijft het een probleem om ervoor te zorgen dat ze schoon en netjes zijn. Je zult ze dikwijls regelmatig moeten schoonborstelen om af te zijn van de spinnenwebben, de dode insectjes, het stof en het zand wat er op een of andere manier toch nog op terecht is gekomen. De oplossing hiervoor is dat je opnieuw kritisch kijkt naar je tuinhuis en controleert of deze inderdaad goed afgesloten is. Tevens adviseren we je om ook de spinnenspuiter langs te laten komen om te bekijken wat hij kan doen tegen de spinnen en andere beestjes. 

Pin It on Pinterest