Voor sommige bedrijven is het van belang om bepaalde certificaten te hebben. Dit vinden de klanten van groot belang, maar ook de overheid. Dit geldt natuurlijk ook voor het VCA certificaat en dit is een belangrijk certificaat. Dit certificaat is bedoeld voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden verrichten. Met het VCA certificaat kun je laten zien dat je ook daadwerkelijk de werkzaamheden veilig uitvoert. Veel klanten en opdrachtgevers vinden het van groot belang dat je het VCA certificaat hebt. Heb je het certificaat niet? Dan is er een grote kans dat je niet de opdracht krijgt. Door middel van een VCA opleiding, is het mogelijk om het certificaat te halen. Hoe werkt dat? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Voor welke branches is de VCA opleiding?

Een VCA opleiding is perfect voor bepaalde bedrijven in diverse branches. In het transport wordt er regelmatig gevraagd naar het VCA certificaat en is het in sommige gevallen zelfs verplicht. Ook bij isolatie en metaalbedrijven is de kans groot dat je een VCA certificaat moet hebben. Daarnaast heb je nog andere branches, zoals onderhoud, procesindustrie, civiele techniek en elektrotechniek. Heb je een bedrijf in een van deze branches? Dan is het belangrijk dat je het VCA certificaat in handen krijgt, zodat je bepaalde opdrachten kunt aannemen.

Wat is een VCA opleiding?

VCA is een beproefd examen waarin diverse branches in de industrie hun kennis en ervaring op het gebied van veilig en gezond werken delen. Met het certificaat laat je zien dat je onderneming hieraan voldoet. Je zet jezelf op deze manier neer als een deskundige en betrouwbare opdrachtnemer. Als je begint met de VCA opleiding, is het erg belangrijk dat je weet waar er naar gekeken wordt. Er wordt gekeken naar het risicobeheer, VGM-inspecties, bedrijfsgezondheidszorg en inkoop van diensten. Voldoet je bedrijf aan bijna alle eisen? Dan is er een grote kans dat je in aanmerking komt voor het VCA certificaat. Je kunt altijd herkansen voor de opleiding, maar het is handig als je deze in een keer haalt.

Pin It on Pinterest