Wanneer je een stuk kunstgras hebt gekocht, dan wil je deze het liefst in een keer goed plaatsen. Je kunt je namelijk al snel vergissen in een aantal zaken. Door kunstgras goed te laten leggen loop je later niet tegen onverwachte problemen aan. Denk aan plooien, verkleuringen en opwaaiende stukken kunstgras. Lees daarom onze tips zodat je precies weet waar je op moet letten wanneer je kunstgras laat leggen.

Een tuin met kunstgras

De keuze voor kunstgras biedt veel voordelen ten opzichte van echt gras. Het is namelijk onderhoudsarm en het ligt het hele jaar door er mooi bij. Je hoeft namelijk niet te grasmaaien of het gazon bij te houden. Kunstgras bestaat uit meerdere soorten. Zo heb je speciaal kunstgras voor een balkon en kan je zelfs kunstgras binnen laten leggen. Vraag daarom altijd advies welke type kunstgras het beste is voor jouw kunstgrasproject.

Het leggen van kunstgras

We raden aan om bij het leggen van kunstgras gebruik te maken van een onderdoek. De onderdoek plaats je tussen de grond en de kunstgrasmat. Maak daarna gebruik van speciaal strooizand. Het inzanden van de mat is belangrijk en zorgt ervoor dat de kunstgrasvezels niet plat komen te liggen. Dit voorkomt een snelle slijtage. Daarnaast zorgt het ervoor dat de mat zodanig een gewicht krijgt dat er geen kans bestaat dat er plooien in de mat ontstaan.

Kunstgrashaken gebruiken

Na het leggen van kunstgras kun je gebruik maken van kunstgras haken. Deze zijn nodig wanneer je geen gebruik maakt van opsluitbanden of een kantopsluiting. Kunstgras haken zorgen dat het kunstgras goed op zijn plek blijft liggen. Het is aan te raden deze om de halve meter te plaatsen. Deze plaats je door het kunstgras heen de grond in. Maak hier enkel gebruik van bij hoogpolige kunstgrasrollen, enkel bij hoogpolig kunstgras blijven de haken uit het zicht.

Hittebronnen op kunstgras

Is een kunstgras dan helemaal perfect? Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten. Zo is een kunstgras gevoelig voor hittebronnen. Een hete barbecue of het weggooien van sigaretten kan een lelijke brandplek achterlaten. Dat is natuurlijk zonde. Zorg dus dat er geen warme objecten op het kunstgras terecht komen. Toch een brandplek opgelopen? Ga terug naar de winkel voor een nieuw stuk kunstgras. Snij de brandplek eruit en plaats een nieuw vervangend stuk kunstgras terug op de plek.

Pin It on Pinterest