Het zijn ambachten. Een meubelmaker die met de hand de mooiste meubels maakt en de rietdekker die op perfecte wijze een rieten dak aanlegt. Gelukkig zijn ze niet van een uitstervend ras. Zeker niet wat betreft de rietdekker. Werd voorheen het ambacht overgebracht van vader op zoon, tegenwoordig is er een heuse opleiding rietdekken. Daarmee is het ambacht gewaarborgd. En dat is een prettige constatering.

De rietdekkerij kan het verschil maken

Wil je een mooi rieten dak, dan kies je in elk geval altijd voor de beste rietdekkerij. Een rietdekkerij maakt wel degelijk het verschil. Kies dus bij voorkeur een gecertificeerde specialist, dan weet je dat je met een specialist te maken hebt. De rietdekkerij geeft advies, ook over de wijze waarop bij jou het beste een rieten dak aangelegd kan worden. Er is namelijk niet een manier van werken. Je hebt de keuze, waarbij wel de moderne manier van riet dekken steeds vaker de voorrang geniet.

Een getimmerd dak extra over het bestaande dak

Bij de moderne manier van werken wordt als het ware een getimmerd extra houten dak over het bestaande dak aangebracht. Op deze houten constructie wordt het riet aangebracht. Deze manier van werken van de rietdekkerij biedt de nodige voordelen. Zo is sprake van een betere beveiliging tegen brand en is de isolatie beter. Je hebt dus beduidend minder last van tocht met deze werkwijze. Precies om deze redenen besluiten steeds meer mensen deze werkwijze te kiezen.

Zorg dat jij het rieten dak steeds in perfecte staat houdt

Ligt er eenmaal een mooi rieten dak, dan is het zaak dit dak zo goed mogelijk te onderhouden. Goed onderhoud bepaalt de levensduur van het rieten dak. Door steeds snel en goed onderhoud te laten plegen, verleng je de levensduur. Wees dus scherp op eventuele stormschade en houd in de gaten of er sprake is van algen en mos op je dak, zoals je ook scherp moet zijn op kale plekken die ontstaan. In dergelijke gevallen roep je meteen de assistentie in van de rietdekkerij. Zo voorkom je verdere averij en zo blijft jouw dak steeds in perfecte staat.

Pin It on Pinterest