We zijn al enkele jaren heel erg gecharmeerd van de industriële stijl en alles wat daarmee samenhangt. Veel mensen denken dat het iets van de jaren 2000 is, maar het is echter een stijl die al veel ouder is. Je denkt dan misschien dat het uit de jaren 90 komt deze stijl, maar toch is het nog veel ouder. In de jaren 60 en 70 sloten veel bedrijven in de wijk SoHo (New York). De bedrijfsruimten werden in die dagen overgenomen door creatievelingen zoals kunstenaars. Ze gingen in deze gebouwen hun woning en atelier vestigen. De gebouwen behielden hierbij wel hun industriële ontwerp en uitstraling. Hieruit is de industriële stijl ontstaan die tegenwoordig erg populair is. 

Wat kun je doen binnen de industriële stijl? 

Je kunt beter vragen wat je allemaal niet kunt doen binnen de industriële stijl. In essentie is het een vrij stoere stijl waarin bijvoorbeeld muren een afgeragte look kunnen hebben (pleisterlaag die afgebrokkeld is waaronder bakstenen te zien zijn) of bijvoorbeeld lampen, corrosie op het metaal). Ook zien we veel gebruik van beton als bouwmateriaal van zowel de woning als de design- of sfeerobjecten die we in de industriële interieurs tegenkomen. Industriële eetkamerstoelen zijn natuurlijk supermooi in een industrieel interieur en eenvoudig te bestellen via furnihaus.nl. 

Een eclectische benadering

De industriële stijl is een typische postmoderne interieurstijl waarbij er geen dwingende stijl voorschriften gelden. Het is dus mogelijk om een enigszins eclectische benadering te hebben. Zo kun je verschillende objecten uit verschillende contexten (scheepvaart, de fabriek) en perioden (jaren twintig, jaren 50 of 60) nemen en ze in een zelfde interieur onderbrengen. En dergelijke benadering biedt vrijheid, maar vraagt ook het nodige inzicht als het om ontwerpen gaat. Niet alles staat leuk bij elkaar. 

Wil je meer weten over design voor thuis en wat je allemaal kunt doen daarmee? Blijf dan zeker onze site volgen. Het is onze passie om je te inspireren bij het vormen van je woonconcept, interieurdesign en de concrete uitwerking ervan in een uniek interieur. 

Pin It on Pinterest