De functionaliteit van een Waterontharder is nog niet bij iedereen bekend. Laat staan hoe de boel in de douche en keuken een stuk netter blijft door zo´n ding. Daarom nemen we je graag met ze door hoe je kunt profiteren van dit ding. Lees snel verder en ontdek hoe het zit met de waterontharder. Laat je inspireren. 

De functie van een waterontharder

Een waterontharder werk doorgaans autonoom, je hebt er dus niet veel werk aan. Je sluit het ding aan op de hoofdwaterleiding en het apparaat doet zijn ding. Maar wat doet het apparaat? Hij zorgt ervoor dat de kalk niet in leidingen en apparaten gaat zitten. Dat is gunstig vanwege een aantal redenen: 

Apparaten met veel kalkaanslag gaan sneller stuk 

Apparaten met kalkaanslag vreten meer energie

Oppervlaktes zijn minder snel vuil van de kalk

Vooral dit laatste is erg belangrijk om de douche en keuken schoon te houden. 

De waterontharder houdt je douche en keuken schoon

Wanneer er veel kalk in het water zit, dan is het nodig dat dit op een of andere manier bewerkt wordt zodat het niet de verschillende negatieve effecten heeft op de genoemde factoren hierboven. Een waterontharder die werkt met magnetische straling zorgt ervoor dat de kalk opgelost blijft zitten in het water. Een waterontharder die werkt met een ionenwisselaar en zout, zorgt dat de kalk uit het water gehaald wordt. Dat is een totaal andere benadering. We raden je aan om te gaan voor het eerste type waterontharder. Dit vanwege het milieuvriendelijke karakter van deze waterontharder. Het tweede type werkt met zout en dat komt vaak in het zoete water terecht (meren en rivieren). Dit is een wereldwijd probleem. We noemen dit verzilting en dit proces zorgt ervoor dat er minder zoet water is. Zoet water is drinkwater en tamelijk belangrijk. Wil je meer weten over waterontharders, kijk dan snel op ikwilvanmijnkalkaf.nl. Op deze site vind je meer informatie die je goed kunt gebruiken. 

Pin It on Pinterest