Als je matrassen kopen wilt is het goed om een aantal tips in gedachten te houden. Deze nemen we natuurlijk graag met je door in deze blog. Dus check ze snel!

Lees straks ook nog even onze andere blogs, we hebben er veel handige informatie voor je ingezet. 

Wat je het beste kunt doen

Dus, je hebt een nieuwe matras nodig. Volgens de gangbare opvatting gaat een matras ongeveer acht tot tien jaar mee. Maar je comfort en slaapkwaliteit zijn de beste indicatoren om te bepalen of het tijd is voor een nieuw matras. Sommige studies tonen aan dat een matras van goede kwaliteit 15 jaar kan meegaan.

We gaan je een beetje bijpraten over hoe je kunt winkelen op basis van je behoeften en voorkeuren. Een sleutel tot geluk met een nieuwe matras is de tijd nemen om verschillende soorten en producten uit te proberen, zodat je een idee krijgt van  goed voor je voelt.

Binnenvering

Je bent misschien opgegroeid met het slapen op een matras met binnenvering, en dit is nog steeds het meest voorkomende type. De ondersteuning in een matras met binnenvering komt van draadspiralen, die ook verantwoordelijk zijn voor de bekende veerkracht van de matras. Verkopers zeggen misschien dat het aantal spoelen belangrijk is, maar dat is niet noodzakelijk zo. De meeste binnenveringmatrassen hebben tegenwoordig individueel omhulde spoelen. Je hebt zeker niet meer dan 390 spoelen nodig, ongeacht wat een verkoper je vertelt.

Wat wel van belang is, is de gauge (dikte) van de draad in de spoelen. Hoe lager het getal, hoe zwaarder de draad. 

Hybride

Hybride matrassen zijn binnenveringmatrassen die zijn voorzien van dempende elementen – schuim, gel of een kussen top, bijvoorbeeld.

Luchtmatras

Luchtmatrassen maken gebruik van kamers gevuld met lucht in plaats van spoelen, met daarbovenop een schuimlaag.

Er is een geavanceerd type luchtmatras voor koppels, waarbij elke persoon de hardheid van zijn kant van het matras kan instellen door lucht toe te voegen of het leeg te laten lopen – goed voor slapende partners die duidelijk verschillende behoeften hebben.

Latex

Latex is een “veerkrachtiger” type schuim, zegt The Wirecutter, in een diepgaande duik over matrassen kopen. Het gevoel wordt beschreven als iets tussen een binnenvering en een traagschuim matras.

Verwacht een stevige, veerkrachtige ondersteuning. Weet je niet zeker of een latex matras iets voor je is? Door een latex matras topper te kopen, kunt je dit type uitproberen zonder een grote uitgave te doen.

Traagschuim

In tegenstelling tot binnenvering- en latexmatrassen zijn traagschuimmatrassen niet veerkrachtig. Integendeel, ze absorberen beweging, waardoor je minder snel gestoord wordt door een onrustige partner. Traagschuim werd in de jaren 1970 door de NASA ontwikkeld. Het vormt zich naar de warmte en het gewicht van het lichaam, waardoor het een goede keuze is voor mensen die bijvoorbeeld rugpijn hebben.

Probeer het uit

Misschien koop je uiteindelijk een matras online. Maar omdat matrasvoorkeuren zo persoonlijk zijn, kan geen enkele hoeveelheid online onderzoek de ervaring van het uitproberen van matrassen in een winkel vervangen. Sommige gidsen raden shoppers aan om minstens 15 minuten op een matras door te brengen om het te testen, waarbij je je eigen kussen meeneemt naar de winkel om je thuiservaring te simuleren.

Pin It on Pinterest