Leibomen zijn prachtige bomen voor in de tuin. Ze zijn zowel geschikt voor in de voor- als de achtertuin. Een Steeneik leiboom dient wanneer je hem vlak bij je raam zet, ook goed als zonwering en geeft je meer privacy. De steeneik leiboom blijf het hele jaar door groen en groeien langzaam. Daarnaast is deze boom ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben, hij is namelijk onderhoudsvrij!

Hoe herken je de steeneik?  

De steeneik herken je vooral aan de grijze stam. Je kunt aan de groeven in de stam zien hoe oud de boom ongeveer is. Wanneer de boom veel groeve heeft is het een wat oudere boom. De bladeren hebben een beetje de vorm van de blad van een hulst en hebben een grijstint. 

Plant de boom waar je wilt

De steeneik is een erg sterke boom, die tegen veel weersomstandigheden kan. Het maakt dus ook niet uit waar je deze boom plaatst. De steeneik is gematigd winterhard, hij kan zonder winterhoes overleven tot ongeveer -15°C. De wat jongere bomen kunnen minder goed tegen de kou en de wind. Dit komt omdat de stam van een jonge eik nog redelijk zwak is. 

Haag of boom

Je koopt een steeneiken leiboom vaak in een vol rek, maar je kunt ook zeker andere varianten kopen. Waardoor het direct het zicht naar binnen bijvoorbeeld afdekt. Ze zijn in meerdere hoogtes verkrijgbaar, vaak tussen de 200 cm en 350 cm, dus voor ieder is er wat wils. Daarnaast is het mogelijk om de boom als haag aan te schaffen. Deze kun je gebruiken als mooie groene erfscheiding. 

Het snoeien van de steeneik leiboom

We raden aan de steeneik voor de voor de vorst te snoeien, om hem klaar te maken voor de winter. Als het te koud is raden we af de leiboom te snoeien.

Pin It on Pinterest